tisdag 23 juni 2015

Midsommardagen (lördagen)

Idag var det dags för årets andra midsommarfirande. Vi hade denna dag bjudit in Jakobs kompisar med föräldrar och syskon, vi blev väl strax över 30 personer alla amerikaner utan oss fyra i vår familj.
De är dessa föräldrar som vi umgås med lite då och då så vi känner dem sedan innan...

Vi började med att alla tjejer gjorde sin midsommarkrans. Alla hade tagit med blommor och jag gjorde basen på kransen med grönt och så pyntade de sina kransar. Väldigt uppskattat av alla!

Barnen badade även i poolen även om det för dagen kom lite regn. Egentligen ganska typiskt för en svensk midsommar. Det blev även så att själva långbordet åkte in i garaget, också så man gör i Sverige. Än så länge alla rätt!

Det blev sill och snaps och jordgubbar idag också. Enda skillnaden blev skönsången som dagen till ära sjöngs på svenska. Alla försökte tappert och det lät superbra. Ju mer snapsar desto bättre svenska....

Även denna kväll blev lyckad och vi har nog lämnat lite spår efter oss och våra traditioner idag också. "Små grodorna" dansades runt midsommarstången och även "björnen sover". Alla var med och jag hade svårt att se om de faktiskt tyckte det var roligt eller om de fejkade. För det skrattades och fnissades en hel del. Antar att de hade kul och de uppskattade att vi visade dem våra traditioner.


Dagen efter kort....

Vår stackars ekorre undrade vad som hänt....

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar