söndag 29 november 2015

Thanksgivning

Vi hade bjudit in en amerikansk familj och en turkisk familj så det blev en salig blandning av nationaliteter. Dagen till ära gjorde jag min andra kalkon någonsin. Och den blev faktiskt godare i år tyckte Alva, den kanske blev lite saftigare...
Vi bjöd på det vanliga men med en svenska vinkling. Naturligtvis var det kalkon men också potatismos, sås, brysselkål/ gröna bönor/ i ugn, sötpotatis i klyftor med lök, två olika sallader och till efterrätt blev det pumpa paj och "Johannas äppelpaj". Vi alla blev proppmätta så det blev det blev en kombinerade lunch/middag och inget mer den dagen.

Varför firar vi då Thanksgivning här i USA?
Jo, för när nybyggarna kom till Amerika på 1600-talet så hade de svårt att odla jorden så de fick hjälp av Indianerna. Indianerna visade dem även grödan majs som de inte hade odlat innan. Året därpå blev skörden så bra att nybyggarna ville visa sin tacksamhet till Indianerna och bjöd in dem på fest. Indianerna tog med sig lite av vad de brukade äta och nybyggarna bjöd på det som de var vana att äta.
Symbolen för Thanksgivning är främst kalkon, majs och tranbärs sås och pumpa.


Visst blev den fin!

Visst måste man bara bjuda på sig själv ibland! Dessa tjusiga hattade hade vi på oss när vi välkomnade våra gäster :-)

Happy Thanksgiving! 


Männen fick äran att skära upp kalkonen




Tjejerna spelade spel och lekte

Det bjöds på Turkiskt kaffe till efterrätten

Min bordsdekoration, gullig eller hur!?!
kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar